In de kijker: Bekijk de prachtige video over SUPYOGA bij ons op de club.

(¯`·._.· Vergeet U Uw lidmaatschap niet te hernieuwen?. ·._.·´¯)

fuon

Eerstvolgende clubactiviteit: [Sunday 08/Dec/2019] Windsurfing for Life - Windsurfen, Suppen en Kayakken voor het goede doel. Google+
  Pagina's > Surflessen (Laatst aangepast op 2019-02-23)

Laatste update op pagina: Tarieven op 2019-04-29 

Activiteiten  Foto's  Bestuur  Tareiven
       
  Activiteitenkalender
  Sponsers & Partners
  Word monitor!
  Windvoorspellingen
  SurfSafe!
  Sitemap
  Surfnieuwtjes Facebook
  + Windsurfclub ...
  + Windsurfschool ...
  + SUP ...
  + Junior Team ...
  + Activiteiten ...
  Shop
  Foto-Gallery
  Te koop
  Links
   Contacteer Ons
 
        
        
..:: Windsurfclub Alleman - Egleghemvijver - Hombeek (Mechelen) ::..

Windsurfclub Alleman vzw: divisie SUP- & windsurfschool

Ook personen met een beperking zijn welkom bij ons. Bezoek voor meer info onze partner & G-Sport pagina.

Spring snel naar: [Privé les] - [Groepsles 10uur] - [Groepsles initiatie (dag) / Teambuilding] - [IkSurf] - [Zomer-Surf-Kampen]


Als het kriebelt moet je ... sporten natuurlijk. Al eens aan windsurfen of SUPpen gedacht, dan ben je bij ons alleszins aan het juiste adres. SUPpen of Stand Up Paddling is een nieuwe watersport die aan een enorme opmars bezig is. We hoorde er nog niet van peddelendoorvlaanderen.be dat het SUPpen naar de stadscentra bracht. Verdere info over het SUPpen op onder de rubriek 'veelgestelde vragen' verderop deze pagina.

Watersport is weer helemaal terug (van nooit echt weggeweest). Wij merken dit duidelijk aan onze sportdagen en Zomer-Surf-Kampen. Deze zitten bijna steeds vol! Ben jij die stoere jongen of meid die klaar is voor actie dan is windsurfen echt wat voor jou. Windsurfclub Alleman geeft al surfles sinds een hele tijd aan zowel individuele personen als groepen tot 20 personen. Wij hebben diverse merken en materialen zodat niet alleen voor beginners maar ook voor de meer gevorderde surfer er mogelijkheden genoeg zijn.


Nadat je de basisvaardigheden zoals evenwicht, windroos en het optuigen van je materiaal, onder de knie hebt kan je beginnen aan het echte werk! Dan zal het niet lang meer duren of je bent verslaafd aan deze super sport. Planeren over het water, beach,- en waterstart, powergijpen of zelfs springen...

Windsurfclub Alleman vzw is een door de WWSV (Wind en Watersport Vlaanderen) (voorheen VYF - Vlaamse Yachting Federatie) en Sport Vlaanderen (voorheen BLOSO) erkende surfschool. Dit wil zeggen dat wij als surfschool voldoen aan een hele resem voorwaarden; onder meer op het vlak van veiligheid, accommodatie, recent surfmateriaal, permanente bijscholing van de monitors, ... Als windsurfschool zijn wij ook gemachtigd om internationaal erkende brevetten uit te schrijven (*).

Windsurfclub Alleman vzw werkt met gediplomeerde monitors, erkend door de Wind en Watersport Vlaanderen en Sport Vlaanderen (voorheen BLOSO). Deze lesgevens leren jullie met veel plezier en overtuiging het windsurfen aan. De lessen worden steeds aangepast aan de leeftijd en het niveau van de surfer. Van leerlingen, net de basisschool achter de rug tot volwassenen, meer dan 470 leerlingen surften hun eerste meters op ons watervlak tijdens het seizoen 2011!


Er wordt hoofdzakelijk les gegeven op de HiFly Mambo (aankoop seizoen 2008) en de Fanatc Viper (aankoop seizoen 2013). Dit zijn beide ideale lesplanken, stabiel,waarop de verschillede technieken makkelijk kunnen worden aangeleerd. Voor de meer gevorderde surfers hebben we ook nog een HiFly Maxx, 5 Bic Techno 293, 3 x Exocet Kona en nog een pak ander materiaal. Ook beschikken we over een breed gamma zeilen: Gaande van een 1.5m² (kleinste kindertuig) tot een 9m². Dit uitgebreid gamma zeilen laat ons toe U onder alle weersomstandigheden het juiste zeil te kunnen aanbieden.


Wij kunnen U volgende cursussen aanbieden:

  • SUP-Dag: De hype in Vlaanderen, nu ook in Vlaanderen

In het clubhuis hebben wij ook nog een brochure klaarliggen met wat meer informatie betreffende de surfopleidingen die bij ons gevolgd kunnen worden. Wij hopen alvast om U binnenkort op onze club te mogen verwelkomen voor een cursus op watervlak van het landelijke Hombeek, velen gingen U reeds voor...

diploma 2016

Voor meer informatie kunt steeds volgende personen contacteren, wij helpen U met veel plezier verder.

  • Els Hugaerts - Zie pagina 'het bestuur'

  • Davy Suys  - Zie pagina 'het bestuur'
  • of via ons e-mailadres van de surfschool:

Je kan ook steeds eens langskomen in ons clubhuis voor de nodige informatie. Openingsuren, adres en routebeschrijving kan U links in het menu terugvinden.

(*) Bezoek de website van de Wind en Watersport Vlaanderen voor meer info omtrent deze voorwaarden.

erkende surfschool


iksurf


Prive les


Teambuilding

Zomer-Surf-Kampen
ZSK

ZSK
wsport
-

TEAMBUILDING, SCHOLENSPORTDAGEN & GROEPEN

  • Windsurfen en of SUP

Een "surfdag windsurfen" duurt 6 uur, in principe van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00
Alles inbegrepen (plank - pak -zwemvest - begeleiding - boot) - Mogen wij U vragen om zelf een spaar oude sportschoenen mee te brengen.
Onze referenties vind je hier.


PER SURFDAG
Euro
0 tot 10 personen 150
van 11 tot 15 personen 220
van 16 tot 20 personen 280

Coördinator van windsurfinitiaties:
Davy Suys- Zie pagina 'het bestuur'
  -
surflessen@wsc-alleman.be of reserveer online via ons reservatieformulier, vermeld in de opmerkingen dat het over een SUP initiatie gaat. Wij contacteren U zo spoedig mogelijk om de reservatie te vervolledigen.


  • SUP
Een "surfdag SUP" duurt 6 uur, in principe van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00
Alles inbegrepen (plank - pak - zwemvest - begeleiding - boot) - Mogen wij U vragen om zelf een spaar oude sportschoenen mee te brengen.PER SURFDAG
Euro
0 tot 10 personen 100
van 11 tot 20 personen + 10 euro per persoon

Coördinator van supinitiaties:

Davy Suys- Zie pagina 'het bestuur'  - surflessen@wsc-alleman.be of reserveer online via ons reservatieformulier, vermeld in de opmerkingen dat het over een SUP initiatie gaat. Wij contacteren U zo spoedig mogelijk om de reservatie te vervolledigen.

GROEPSURFEN & PRIVÉ LES

1. INITIATIECURSUS/BASIS WINDSURFEN van 10 uur in groep tot max. 6 personen

(Prijzen per persoon / Exclusief modulair brevet WWSV)

in principe 5 uur per dag.


Doelgroep: (absolute) beginners  - Je hebt nog nooit, of nog maar een enkele keer op een windsurfplank gestaan, en je wil er zo snel mogelijk terug op (proberen) te staan en je wil dit leren in groepsverband.
Deze cursus begint bij het absolute begin. We leren je omgaan met het de wind en geven je uitleg over het surfmateriaal. Op het einde van deze lessenreeks kan je alle koersen varen en voer je je basisbochten probleemloos uit. We leren je alles aan wat nodig is om zelfstandig te windsurfen.
De lessen gaan enkel door indien we minstens 2 deelnemer hebben.Euro
Per persoon (clublid) met clubmateriaal 70.00
Per persoon (niet clublid) met cubmateriaal 90.00

Wanneer de cursisten volwaardig lid worden, wordt er een reductie van €10 euro toegepast op het lidgeld.


seplineyellow

1. INITIATIECURSUS/BASIS WINDSURFEN van 10 uur INDIVIDUEEL

(Prijzen per persoon / Exclusief modulair brevet WWSV)

in principe 2 uur per dag, te nemen binnen het seizoen van aanvang - Data en uren kan je direct afspreken met Roger (contactgegevens, zie hieronder).
Privelessen worden gegeven  op dagen en uren die met de monitor worden afgesproken en binnen de openingsuren van de club.


Doelgroep: (absolute) beginners  - Je hebt nog nooit, of nog maal een enkele keer op een windsurfplank gestaan, en je wil er zo snel mogelijk terug op (proberen) te staan maar groepslessen zijn niets voor jou.
Deze cursus begint bij het adsolute begin. We leren je omgaan met het de wind en geven je uitleg over het surfmateriaal. Op het einde van deze lessenreeks kan je alle koersen varen en voer je je basisbochten probleemloos uit. We leren je alles aan wat nodig is om zelfstandig te windsurfen.Euro
Individueel met clubmateriaal 200.00
Per 2 personen met clubmateriaal 150.00
Per 3 personen met clubmateriaal 100.00

Wanneer de cursisten volwaardig lid worden, wordt er een reductie van €10 euro toegepast op het lidgeld.

seplineyellow


2. AFZONDERLIJKE LESUREN

te nemen per 2uur, prijs per uur

Doelgroep: Surfers die nog een kleine heropfrissing willen.


Euro
Individueel met clubmateriaal 25.00
Per 2 personen met clubmateriaal 20.00
Per 3 of meer personen met clubmateriaal 15.00


seplineyellow

3. CURSUS EVOLUTIE 1
10-uren, Enkel als er tenminste 3 leerlingen zijn.
Doelgroep: De vervolmaking.


LEDEN NIET-LEDEN
Euro Euro
Met clubmateriaal 90.00 110.00


Coördinator van surflessen:
Els Hugaerts - Zie pagina 'het bestuur'

  VEELGESTELDE VRAGEN

Is windsurfen moeilijk?
Leren windsurfen gaat in de praktijk zeer snel. Fouten worden onmiddellijk afgestraft met een duik in het water. Met enkele aanwijzingen ontdek je al snel hoe je kan blijven staan, én op welke manier je jezelf kunt laten voortbewegen door de wind. Val je er in het begin van de cursus nog regelmatig in, aan het eind kun je alle kanten op surfen.

Wat is de minimumleeftijd om te leren windsurfen?
Dit is één van de lastigste vragen. De leeftijd van de windsurf(st)er doet er over het algemeen niet echt toe, het is meer de lichaamsbouw en kracht die hij/zij bezit die bepaalt of je kan leren windsurfen. Het moeilijkste onderdeel is namelijk je zeil uit het water halen, als dat lukt, dan lukt de rest ook wel. Over het algemeen hanteren we een minimumleeftijd van 9 a 10 jaar. Praat voor alle zekerheid eerst even één van met onze monitors, zij zullen U met veel plezier te woord staan.

Om de 'kleintjes' nog beter te kunnen begeleiden kochten wij recent 15 nieuwe kindertuigen aan. De zeilgrootte gaat van 1.5m² tot 2.7m². Zet zo'n zeiltje op één van onze RRD Easyriders en het lukt wel. 

Wat als er een dag geen wind is?
Wij hebben jammer genoeg geen invloed op het weer, ook hebben we nog steeds geen reuze-ventilators staan die voor de nodige beauforts kunnen zorgen. De surfinitiatie gaan gewoon door. Wind of geen wind, je kan altijd met windsurfen bezig zijn en dat zijn we ook van plan tijdens jullie initiatiedag.
Plankgevoel (evenwicht, te weten komen hoe een plank draait), de windroos, activiteiten op het water, volleybal, ... er is genoeg te doen op een windloze dag, gelukkig maar. Vanzelfsprekend ligt de nadruk niet op theorie, deze is enkel nodig voor de kennis van het materiaal en veiligheid op het water.
We houden natuurlijk de aandacht op het windsurfen: vanaf het moment dat het waait, staan we terug op het water!
Als het echt windstil is gaan we SUPpen - de hype in vlaanderen.

Ik zou graag leren windsurfen; en ben dus op zoek naar een windsurf cursus (prive of in groep) voor volwassenen periode mei-juni, weekdagen en/of weekend en heb weinig tot geen windsurf ervaring. Kan je me info geven over wat er mogelijk is binnen jullie club ?
In onze club is het mogelijk om prive windsurflessen te volgen. Voor volwassenen is het best om alleen of met enkele vrienden(max 3 personen) een initiatie van 10 lessen te volgen.
Deze lessen worden gegeven in afspraak met de monitor en kunnen zowel in de week als tijdens het weekend. Na deze initiatie beheerst men meestal de bassis en kan men starten en terug keren waar men vertrokken is. Daarna valt er alleen nog maar veel te oefenen voor men verdere technieken wil aanleren. De lesreeksen starten vanaf 1 mei.

Wat als er slecht weer is?
Zoals hierboven reeds aangehaald hebben we hier helaas geen invloed op. Onze monitoren zullen de dag zelf de situatie inschatten en zeggen wat er gaat gebeuren. Ook als het regent gaan we het water op (nat zul je toch worden). Wanneer er onweer in de lucht hangt (merkbaar) dan laten we vanzelfsprekend, omwille van veiligheidsredenen, niemand op het water.

Wat als ik niet slaag voor mijn examen of ik ontbreek een aantal stempeltjes?
Geen probleem, spreek even met ons monitorenteam, dan lossen we dit wel op.

Geven jullie ook les geven aan volwassenen die nog nooit op een surfplank hebben gestaan?
Zeker, onze Initiatiecursus/Basis windsurfen van 10 lesuren is hiervoor het meest geschikt, alsook onze IkSurf sessies.

Wanneer gaan de lessen door?
De privélessen gaan door tijdens de openingsuren van de club (zie openingsuren) en in afspraak met één van onze monitors. Stuur ons een voorstel wanneer U de eerste les kan nemen - 2 uur per dag - en wij zoeken een monitor voor U.

Wat breng ik mee?
Een paar surfbotjes of een paar versleten sportschoenen, en zwemgerief.


Wat is SUPpen?

Stand Up Paddle (of kortweg SUP) is een toegankelijke surfsport waarvan je de basis snel onder de knie hebt, en waar je na één initiatieles zelfstandig mee aan de slag kan. Suppen doe je rechtstaand op een surfboard, voortbewegend via een peddel in de hand. Al Suppend kan je op een ontspannen manier zowel de woeste zee als de meer vlakke binnenwaters, meren, kanalen en zelf de stedelijke binnenwateren ontdekken. Stand Up Paddle kan beoefend worden door zowel jong en oud; zowel kinderen, jongeren, ouders en grootouders kunnen deelnemen. Aangezien de SUP boards zeer stabiel zijn is de kans op een nat pak klein, waardoor SUP zelfs niet exclusief voor waterratten is.


Nog andere vragen?Back to Top

SOCIAL STUFF
CONTACT US
CLUB DETAILS


   
wscallemanbe1on Google+
contact
Kom langs in ons clubhuis
email
info@wsc-alleman.be
surflessen@wsc-alleman.be
tel 0476/73.11.77 (tijdens de openingsuren)
twitter
Windsurfclub Alleman vzw
Eglegemvijver / Eglegemweg
2811 Hombeek (Mechelen)

IBAN: BE39 0011 6543 7519

GPS: N51.011513 E4.449227

© Windsurfclub Alleman, 2004-2015 (disclaimer)